lauantai 13. huhtikuuta 2013

Yhteenveto Alppilan tapauksesta


Sähköpostia blogin lukijalta:

Mitä mieltä olet tästä ? Mun mielestäni homma menee aina vaan naurettavammaksi. Tuo ihme nössöily pitäisi saada loppumaan. Häirikköjen ei pidä antaa hyppiä opettajien silmille. Mitenköhän tuon tyypin muka olisi muuten saanut poistumaan kuin käyttämällä voimaa ? Ei mitenkään. Sälli olisi vain nauranut päin naamaa.

Tuntuu että kaikessa, varsinkin koulussa, ollaan menossa enemmän ja enemmän sellaiseen suuntaan, että mihinkään ei saa puuttua. Millaisen viestin tämä lähettää lapsille ? Tuollainen vaan pahentaa sitä mitä sinä olet kutsunut vankilahierarkiaksi. Lakia ja järjestystä ei ole, ja niitäkin jotka yrittävät sitä ylläpitää, rangaistaan. Isoimmat ja häijyimmät lapset hallitsevat.

Miten opettajien sitten halutaan reagoivan ? Ilmeisesti ainoa sallittu tapa on vain uhriutua. EI pidä puuttua mihinkään, ainoastaan voivotella kun kukaan ei piittaa enää mistään, eikä mihinkään tavoitteisiin päästä kun pitää antaa kurittomien kakaroiden vetää omaa showtaan. Tulee mieleen tämä kohtaus elokuvasta Demolition Man. "We are police officers ! We aren't trained to handle this kind of violence !"

Alppilan tapaus herättää keskustelua koulujen rauhattomuudesta.

Europarlamentaarikko Hannu Takkula kommentoi Iltalehdelle:

Takkula kertoo järjestäneensä useille kansainvälisille kasvatusalan tuntijoille vierailuja suomalaisissa kouluissa. Takkulan mukaan vieraat ovat järjestään ihmetelleet, miten heikot sosiaalisen käyttäytymisen taidot suomalaisilla oppilailla on muuten hyvin toimivissa kouluissaan.

- Vastaavaa käyttäytymistä ei suvaittaisi millään työpaikalla. Koulun on voitava myös käytännössä totuttaa oppilaat yhteiskunnan toimintakulttuuriin. Koulussa ei voi toimia toisin kuin yhteiskunnassa yleisesti.

- Jos koulunkäyntiä johtavat aikuiset ovat kädettömiä häirikköoppilaan asiattoman käyttäytymisen edessä, se aiheuttaa kaikille oppilaille erittäin suuren turvattomuuden.

Kansanedustaja Tom Packalen: Opettajalla pitää olla oikeus turvata oppilaille turvallinen koulu

Vaikuttaa siltä, että meillä on tärkeissä asemissa joukko hurskastelijoita. Ihmisiä, joille häiriköiden ja kiusaajien suojelu kurinpidolta on tärkeämpää kuin muiden lasten hyvinvointi.

Kenkää saanut opettaja toimi mielestäni esimerkillisesti, jos lehtitiedot tilanteesta pitävä paikkansa. Uskon, että suurin osa koululaisista ja heidän vanhemmistaan on kanssani samaa mieltä. Myös kilteille oppilaille on annettava mahdollisuus turvalliseen opiskeluun.

Kouluturvaa järkevästi suojelevan opettajan potkut on viesti, että häiriköt voivat hyppiä pöydille ja kiusata muita oppilaita ja opettajia eikä heitä saa laittaa kuriin.

Opettajan puolesta kerättävän adressin on allekirjoittanut yli 200000 ihmistä.

Vastakkaisia näkemyksiä edustaa esimerkiksi kirjoitus Ei todellakaan sankariopettaja-ainesta:

Minusta opettaja A. Korhoselle irvinyt oppilas osoitti tässä kohtaa varsin tervettä suhtautumista puolustamalla kaveriaan opettaja A. Korhosen mielivaltaa vastaan. Sarkasmin käyttö oli tilanteessa varsin ymmärrettävä ja älykäskin veto.

Miksi kouluissa häiriköidään ja miten häiriköinti lopetetaan ? Annetaanko opettajille lisää kurinpito-oikeuksia, vai lisätäänkö lasten asennekasvatusta ? Vai onko vika itse järjestelmässä, pakkolaitoksessa, lasten vankilassa ?

Takkirauta: Alppilan koulusokora

Ja tämä on asia, jota aikuiset eivät ymmärrä. He eivät ymmärrä, että koulu on lasten vankila ja että suurin osa lapsista todellakin suhtautuu kouluun kuin vankilaan - ja myös opettajiin kuin pamppuihin. Aikuiset näkevät vain koulun "virallisen" hierarkian, joka muotoutuu arvosanojen ja koenumeroiden kautta. He eivät näe koulua samalla tavoin kuin mitä lapset näkevät. He eivät näe, että lapset kokevat opettajat vihollisikseen ja kiduttajikseen.

Potkujen taustalla olevia todellisia syitä arvaillaan. ”Erotettu opettaja oli opettajien luottamusmies, rehtorille selvä kohde sen sijaan että tunnustaisi ongelmaoppilaiden ja heidän ongelmavanhempiensa harrastaman terrorin olemassaolon.” Halusivatko rehtori ja opetusvirasto päästä hankalasta luottamusmiehestä eroon, mutta hyväksyttävää syytä erottamiseen ei ollut ? Siinä tapauksessa oppilaiden järjestämä ansa viraalivideoineen tuli kuin hopealautaselta tarjoiltuna.

Finnsanity: Porvarillista yhteiskuntaterroria - tapaus Alppila ja rehtori Sari Aarniokoski häiriöiden peittelijänä

Fundamentti: Tapaus opettaja Antti Korhonen ja Vastaus Kysymykseen: Miksi?

Hampaankolosta: Helsingin opetusvirasto antaa signaaleja

Päreitä: Olipa kerran pedagoginen auktoriteetti

Päreitä: Olipa kerran pedagoginen auktoriteetti 2

Heli Hämäläinen: Alppilan opettajan irtisanominen ja kasvatuksellinen väkivalta

Yllättävimmän ääneenajattelun ajattelee ääneen Pro Peruskoulun isäntä, äskettäin vuoden luokanopettajaksi valittu Kai-Ari Lundell: Alppilan Korhos-gate Salo-gateksi?

Joskus on ajateltava ääneen sellaisiakin asioita kuin ei pitäisi.

Voiko olla mahdollista, että Antti Korhosen erottaminen liittyy misandriaan eli voimakkaaseen miehiin kohdistuvaan syrjintään?

En voi välttyä ajatukselta, että Korhosen irtisanomiseen liittyy jotain, joka ei ole tullut kunnolla julkisuuteen. On todella outoa, että Korhosen tapauksessa ei noudatettu opetusalan totuttua kaavaa, vaan hänet sanottiin irti suoraan.

Alppilagaten taustalla on huomattavia yhteiskunnallisia asioita. En ole salaliittoteoreetikko, mutta ihmettelen kuinka sopivaan aikaan medialle vuodettiin, että presidentti Putin on joutunut poliisin mustalle listalle, ja kuinka valtava kohu siitä nostettiin. Aivan kuin ylemmältä taholta olisi tullut käsky kääntää suuren yleisön huomio toisaalle, kun huomio alkoi kääntyä Alppilan tapaukseen liittyvään monikulttuurisuuteen.

Etsin netistä lisää tietoa, ja löysin kirjoituksia ja kommentteja, jotka osaltaan selittävät tapausta. Mikäli Murha.infosta, Ylilaudalta, Vauvafoorumilta ja Suomi24:stä löytyneet ”tiedot” pitävät paikkansa, ruokalassa riehunut poika on kasvanut todella vahingollisissa, suorastaan mädännäisissä, olosuhteissa. Tämänkin erityistukea tarvitsevan pojan paikka olisi jossain muualla kuin terrorisoimassa muiden koulurauhaa. Tiedot ehkä selittävät, miksi rehtori reagoi niin jyrkästi miesopettajan kiinnikäymiseen. Ehkä kyseessä ei olekaan kiista opettajan käyttämien voimakeinojen oikeutuksesta, vaan miehen kiinnikäymisestä juuri tuohon, luultavasti rehtorin erityissuojeluksessa olleeseen poikaan. Mikäli siis tiedot pitävät paikkansa. Nämä ovat vain arvailuja ja tulkintoja, koska tietolähteet ovat enimmäkseen netissä leviäviä huhuja. Ruukinmatruuna ehti jo tehdä oman (ehkä vähän hätiköidyn) tulkintansa aiheesta: Alppilan koulusokora, osa II.

Minun piti laittaa bloggauksen loppuun toteamus, että häiriköiden hyysääminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Ylläolevien lainausten perusteella niin ei ole. Kouluhäiriköiden hyysäämistä muiden oppilaiden kustannuksella vaatii vain osa suomalaisista. Valitettavasti osa heistä on vaikutusvaltaisissa asemissa yhteiskunnassa, kuten koulujen rehtoreina ja virastoissa päättämässä lasten hyvinvoinnista.

Alppilan yläaste vajoaa yhä syvemmälle anarkotyranniaan.

Toni Ahva: Alppilan yläasteen erityisopettajan potkuista

Eniten minua on huolestuttanut Alppilan yläasteen oppilaiden vanhemmilta tulleet viestit. Monet vanhemmista ovat huolissaan, koska heidän lapsensa eivät uskalla mennä kouluun, koska häirikköoppilaat auktoriteetillaan järjestyksessä pitänyt opettaja ei ole enää koulussa.

Antti Korhosen erottaminen on oikeusmurha, jonka uhreja ovat hiljaiset lapset kaikissa Suomen kouluissa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni myös Korhosen erottaminen oli täysin typerää ja nyt kaikki kouluhäiriköt ja kouluväkivallan tekijät nauraa paskasta naurua, kun jotkut on niin tyhmiä ja hyväuskoisia niitten suhteen, ettei uskota, että väkivallanteossa ja riehumisessa on tosi kyseessä silloinkin, kun tekijä on alle 18-vuotias.

Anonyymi kirjoitti...

Hupun pitämisen ruokalassa kutsuminen väkivallanteoksi on vähintään yliampuvan dramaattista.

Anonyymi kirjoitti...

uusi tapaus Ylöjärvellä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082317403782_uu.shtml

Jälleen kerran ylä-asteikäiset häirikköoppilaat vauhdissa ja taas on noussut kohu opettajan keinoista taltuttaa oppilas, joka ensin pelleilee puhuttelussa ja sitten yrittää karata kesken pois.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014013017994355_uu.shtml

Tämäkin 17-vuotiaan pikkurikollisen tuomio hovioikeudessa oli pelkkä vitsi. Alaikäistä väkivallantekijää sen kun jumaloidaan hovioikeudessakin entisestään.