maanantai 11. syyskuuta 2017

Kupittaan mafia uhkailee & Suomen suurin turvallisuusuhka


Uskoin lapsena, että aikuisilla on homma hanskassa.

Viimeistä haaraa Kupittaan sairaalan väärinkäytöksistä puidaan nyt käräjäoikeudessa. Turun Sanomat:

”Puolustus tivasi todistajilta, miksi nämä eivät tehneet heti ilmoitusta vääriksi kokemistaan tapahtumista.

Hoitajat pelkäsivät työkavereitaan ja työsuhteen loppumista. Tehdyt huomautukset väärinkäytöksistä eivät johtaneet mihinkään.

Todistajat kertoivat oikeudelle, etteivät G1-osastolle tullessaan olleet heti edes ymmärtäneet, miten pielessä asiat olivat.”

Turun Sanomat: Poliisi tutkii G1-oikeusjutun todistajan saamia uhkausviestejä:

”Entisiä työkavereitaan vastaan G1-oikeusjutussa todistanut nainen on saanut kaksi uhkausviestiä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todistajana G1-jutussa tiistaina kuultu nainen on saanut uhkaavia viestejä. Nainen on toimittanut viestit poliisille. Poliisi vahvistaa tutkivansa asiaa laittomana uhkauksena.

Tuomioistuin käsitteli tiistaina Kupittaan sairaalan G1-osaston potilaiden kaltoinkohtelusyytteiden viimeistä haaraa.

Oikeus kuuli naista syyttäjän nimeämänä todistajana. Todistaja on velvoitettu puhumaan totta ja todistaminen on kansalaisvelvollisuus, josta ei voi kieltäytyä.

– Sanoin jo G1-osaston tapahtumia koskevissa poliisikuulusteluissa aikoinaan, että pelkään turvallisuuteni puolesta, kun kerron näistä asioista viranomaisille, nainen kertoo Turun Sanomille.”

Käräjäoikeus antaa tuomionsa 19.9.2017. Oikeuden toteutumista on turha odottaa.

* * * * *

Helsingin Sanomat: Päivi Nerg: Syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin turvallisuusuhka – Islamistien propaganda on ”pelottavan tehokasta”:

”Sosiaali- ja terveysalan toimijat alkavat jatkossa tehdä tiiviimpää yhteistyötä turvallisuusviranomaisten kanssa, jotta mielenterveysongelmaiset, mahdolliset riskihenkilöt, huomataan ajoissa ja heille saadaan apua.

”Kahden viime vuoden aikana tämä terrorismikysymys on lähestynyt meitä koko ajan. Samaan aikaan olemme nähneet, että syrjäytyneiden ongelmat ovat kasvaneet aivan eri potentiaalissa”, Nerg sanoo.

”Uhka-arvioissa on turvapaikkaa hakeneita, mutta ehkä vielä enemmän kannamme huolta siitä suuremmasta määrästä Suomen kansalaisia, jotka ovat syrjäytyneitä ja joilla on mielenterveysongelmia.”

Supon erityisessä seurannassa on tällä hetkellä 350 henkilöä. Krp:llä on sen lisäksi seurannassa noin 800 käytännössä kantasuomalaista, joita pidetään mahdollisina uhkina.

Nerg on huolissaan siitä, etttä ääri-islamistit onnistuvat värväämään kantasuomalaisia joukkoihinsa. Hän muistuttaa, että Suomi on väkilukuun suhteutettuna Euroopan kärkimaita Isis-taistelijoiksi lähteneiden osalta, ja valtaosa lähtijöistä on Suomen kansalaisia.

”Se propagandan levitys, jota tällä hetkellä kohdistetaan syrjäytyneisiin suomalaisiin – ja myös turvapaikanhakijoihin – on pelottavan tehokasta.””

Aivan. Kurjistamispolitiikan seurauksena syrjäytettyjen ”ongelmat ovat kasvaneet aivan eri potentiaalissa.” Syrjäytettyjen pitäminen Suomen suurimpana turvallisuusuhkana ei ole uusi asia. Kirjoitin aiheesta jo seitsemän vuotta sitten. Silloin näkökulmana oli lääkäri-kansanedustaja Ilkka Taipaleen huoli heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä.

Nyt näkökulma on poliisivaltion edustajilla. Syrjäytettyjen ahdingon helpottamisen sijaan luvassa on lisää keppiä ja valvontaa. Eikä sekään riitä, vaan tavalliset kunnon kansalaiset käännetään syrjäytettyjä vastaan väittämällä meitä Suomen suurimmaksi turvallisuusuhaksi, joita jihadistit värväävät joukkoihinsa.

Kumpi oikeasti on uhka turvallisuudelle, yhteiskunnan syrjäyttämä ihminen vai yhteiskunta, joka aiheuttaa syrjäytymistä?

Vastavalkeassa on aiheesta laajempi kirjoitus: Syrjäytyneet suomalaiset suurin turvallisuusuhka. Jutussa oleva kommentti tiivistää oleellisen:

”Annetaan HS:lle tunnustusta silloin kun se kehut ansaitsee! Sitä ei liian usein tapahdu. Jo otsikko pitää sisällään seuraavat tiedot:

1) Suomi ei ole hyvinvointivaltio

2) Syrjäytymiselle ei aiota tehdä mitään

– syrjäytyneitä tullaan valvomaan, etteivät aloita Köyhien kapinaa

3) ”Positiivinen syrjintä” on kärjistänyt tilannetta

4) Suomessa on radikaali-islamisteja (valepakolaisia)

5) Tilanne on poliittisesti luotu

6) Tilanne aiotaan sementoida

Selväksi tulee myös, että Nerg hoitaa vastuunkannon maan tapaan – mitään vastuuta ei oteta mistään, eikä varsinkaan omien päätösten eikä tekemisten seurauksista.

Virkistävää silti, että myönnetään avoimesti eliitin kokevan kansan – eritoten järjestelmän syrjäyttämän osan – uhkaksi vallanpidolleen, ja että tämän takia tarvitaan vihapuhepoliisia, nettisensuuria ja tiedustelulakia.”

* * * * *

Kontrollin laajeneminen etenee pienin askelin. Juuri tulleen tiedon mukaan Sosiaali- ja terveysministeriössä selvitetään, voisiko aikuisen passittaa pakkohoitoon nykyistä helpommin. En ymmärrä mihin lain kiristystä tarvitaan. Pakkohoitoon on aina voinut joutua ihan millä tahansa lääkärin tekaisemalla syyllä.

Sunnuntaisuomalaisen uutisessa käytetään jännää sanavalintaa. Pakkohoitoon ei enää jouduta, pakkohoitoon päästään. Kohta varmaan vankeus esitetään etuoikeutena, kun vankilaan päästään eikä jouduta.

Ei kommentteja: